Nuffnang Ads

Sunday, July 17, 2011

Movie Marathon with Lil Darling

Laporan hari minggu : Minggu ke-3 bulan Julai 2011.

Hari Khamis buat status ‘missions over the weekend’ kat Twitter konon nak buat DVD marathon. In fact buat movies marathon. Haha! Yes, we went to Mesra Mall to watch 2 movies back to back - Transformers : Dark of The Moon and Harry Potter & the Deathly Hallows Part 2. Suami cakap sebab nak berbaloikan perjalanan 2 jam dari rumah, so kena tengok 2 movies. Kah kah!

At first risau juga nak bawa Khayra sebab back to back movies and we were thinking to leave Khayra with Umi tapi fikir-fikir balik tak adil pulak sebab weekend sajala masa Khayra with us as her parents kan, so kami bawa la Khayra sekali to join the fun! (Hoyeeh!) Khayra’s first movie adalah ketika Khayra berusia 16 bulan and she enjoyed the movie though at first dia macam takut bila cinema gelap. Heh. Told Hubby kena tengok movie siang sebab if Khayra tak OK, Ibu dan Khayra boleh gi shopping dan jalan-jalan kat mall. Hehe.

Hubby left us at McD and went for Friday prayer that day. Khayra had lunch dan makan dengan banyak and I was so happy sebab bila kenyang, dia tak cranky later. Hehe. Before the movie started, kita bawa Khayra gi ToyRus dulu, bagi dia happy tengok toys dulu. Then off to our first movie for the day - Transformers! During the first movie, Khayra was OK. Makan popcorn, enjoying the movie (she loves Bumblebee so much! Siap tepuk tangan semua), lena sekejap towards the end sebab dia kenyang makan lunch banyak kot.

Between 1st movie and 2nd movie ada one hour gap. Jadi kita bagi Khayra main ‘neno’ (alah, yang masuk duit / token tu pastu dia gerak-gerak dan ada background music) kat arked and she was so happy! We had light refreshments and timing Khayra memang bagus sebab dia sempat poo-poo! Haha, nasib baik tak poo-poo dalam cinema! We went to the 2nd movie bit late sebab changed Khayra dan beli popcorn. Khayra enjoyed Harry Potter more I guess sebab siap tak tidur throughout the movie (or maybe masa Transformer – Khayra terlena sebab kenyang makan lunch).

Time tengok Harry Potter ramai toddlers sebaya Khayra and kami risau kalau dia terjebak dengan toddlers lain yang boleh jalan-jalan dalam cinema tu sebab parents duk kusyuk tengok movie. Haish. Then ada juga parents yang kena keluar masuk sebab maybe anak nak pergi toilet atau anak bosan nak keluar. Thank God, Khayra was well behaved! Pheww! Ini termasuk juga Khayra sangat sporting bila nak ambil gambar kat posters – siap bergaya macam-macam kat depan posters tu sorang-sorang dan tak malu-malu (usually dia malu kalau ramai orang tengok) sampai abang-abang dan pakcik-pakcik juga makcik-makcik ketawa dan senyum tengok aksi Khayra bergambar. Kah kah!

Sebab Khayra behaved very well throughout the 2 movies that we watched, we went to ToyRus and let her picked her toys as a reward. Hubby was so excited dan nak belanja anak dia macam-macam sebab Khayra good girl but then Khayra pilih buku fish dan Magical Milk & Juice Bottles tu saja (yang tak sampai RM40 pun!) Haha. Bagus anak Ibu, tak ambil kesempatan. Heh. We went to have our dinner afterward before heading home.

Wahai anak, terima kasih banyak-banyak for the enjoyable weekend. Yes you are most welcome to join us for our next next next date! It is great to have you around, Little Darling! :D

* Dropped by at Starbucks to buy this for Umi. She likes it! Yeay!

Sekian, laporan untuk antara hari minggu terbaik buat kami. Hehe.



3 comments :

Mohd Helmi Mukhtar said...

Terbaik!! Firdie umur 3 bulan dh tgk KL Gangster kat cinema.. Jeng kreng.

HW said...

Terbaikk Firdie! :D

The Zulus said...

kitaorg masih kurang berkeyakinan utk bawak wiji.. risau amat!