Nuffnang Ads

Tuesday, May 12, 2015

BBW Terengganu 2015

The Big Bad Wolf (BBW) Book Sale finally has arrived in KT. #BBWTerengganu was held at Unisza from 06.05.2015 to 11.05.2015. Weehuu! From the moment dapat tahu I was so excited dan dah set dalam calendar siap-siap. Haha.

Nak dijadikan cerita, I was being invited to attend a conveyancing meeting with PTG on #BBWTerengganu opening day tapi being me yang suka pergi masa 1st day so dapat banyak choices; I bersungguh jugak pergi selit masa during lunch hour to BBW tu. Fuh, nasib baik sempat walaupun 20 minit je kat sana. Managed to grab a few children books (19 books for RM67.45) dan bergegas untuk hadir meeting at 3pm.


Fruitful meeting with PTG that day. Seronok juga boleh mewakili peguam untuk menyampaikan anything related to conveyancing matters in Terengganu.

So bila weekend tu dah janji dengan Khayra dan Hafiya nak ajak diorang gi BBW. My children love books so much so when they heard about going to BBW, they were so excited dan siap menghitung hari nak pergi - tunggu hari Jumaat (nama BBW pun dah familiar sebab memang ajak diorang pergi almost every year to BBW). Khayra siap minta bawa trolley sebab senang nak bawa buku, dah belajar from past experiences. Haha. 



Lepas balik solat Jumaat, husband had informed me that ada kawan dia bagitahu dekat BBW tu siap kena sekat dari nak masuk dewan sebab ramai orang. So we have to change plan, husband jaga Hafiya and I will go there dengan Khayra je. Sebab takut kesian kat Hafiya kalau ramai orang and we expected that stroller will not be convenient in there.

Bila sampai kat dalam area Unisza tu, dah jem dengan kereta dan bas sekolah. Memang betul ramai orang. Kami kena park jauh sikit dari Gym (tempat BBW) dan nasib baik ada idea Khayra bawa trolley. Hehe. Sampai depan Gym, ini senario yang terjadi :


Kena halang from memasuki dewan Gym sebab penuh manusia kat dalam. Memang kena sekat dari masuk sebab they afraid too crowded akan jadi panas kat dalam dan takut akan ada incident orang pengsan nanti. Kena tahan tu dalam 10 minit then dia bagi kami masuk lepas beberapa kumpulan dah keluar dari dewan. 


So ini adalah antara #BBWstash kami on that day :D


Khayra memang suka sangat berada di Reference Section – dia pilih a few books on “What Does” series and a few kids encyclopedia. Bila turn nak membayar memang agak hazab sebab kena beratur mengelilingi Gym tu to get to the payment counters sebab ramai sangat orang! Haha. Gambar kat atas ni masa kami tengah beratur tunggu turn nak bayar dan Khayra sempat baca 2 buku. Teehee. On that day, kami beli 42 buah buku dengan harga RM121.60 (mind you 95% adalah children books termasuk activity books). Berbaloi-baloi! :D

All in all, sorry Hafiya – ibu tak dapat bawa gi BBW tapi memang a good decision sebab ramai orang dan stroller tak sesuai serta sedikit panas kat dalam sebab crowded dengan manusia yang nak beli buku murah. Hehe. Tapi ibu beli Hello Kitty and Dora books to Hafiya, hope you like it! Nanti kita pergi lagi, ya! :P


2 comments :

Yatie Faizi said...

bestnya kak cik BBW tu.. murah berbaloi2..

HW said...

Memang berbaloi! The reason kenapa kami sokmo gigih nak pergi. Hahah :D